Erfaringene fra havbruk tas inn i offshore

Erfaring fra havbruk VR briller
For fem år siden startet GSG med produksjon av plastdeler med avanserte 3D-printere. I dag deltar de i det som av mange omtales som en industrirevolusjon. Nå skal de 3D-printe deler i metall til oljeplattformen Johan Castberg i Barentshavet.

 

— Vi klyper oss ofte i armen, for dette er et eventyr, sier gründer og eier Roger Erlandsen i GSG. Han startet med 3D-printere og et par ansatte for fem år siden. I dag er de 13 ansatte og omsetter for 16 millioner årlig.

GSG avanserer fra 3D-printing i plast til metall. Sammen NorSea Polarbase og Pro Barents AM North har de investert i landsdelens første 3D-printsenter med Equinor som en viktig kunde.

ROGER ERLANDSEN

Først med ny teknologi
— Alle flirte av plastprinterne i garasjebygget på Kunes til å begynne med. Det var en forholdsvis ny teknologi og vi var de første i Finnmark som brukte dette industrielt. Vi legger ikke skjul på at vi er skapt av Grieg Seafood Finnmark. Uten deres satsing på oss, hadde vi ikke vært der vi er i dag. Et unikt samarbeid oppstod og vi utviklet oss sammen. I dag avanserer vi og har etablert selskapet AM North sammen NorSea Polarbase og Pro Barents med Equinor som vår første kunde. Vi eier en tredel hver i nysatsingen.

Teknologien tas et stort steg videre når AM North skal printe metalldeler for oljeplattformen Johan Castberg. Det er nå investert mange millioner kroner i maskinen som skal printe i syrefast metall. 3D-printing kan være en sentral og viktig brikke i bedrifters behov for lager av deler til konstruksjon, reparasjon og utbedringer av utstyr.

Kilde:

Facebook
X
LinkedIn
nb_NO